Европски игри-Баку: Кај лутите противници фер-плејот е нешто посебно! (ВИДЕО)

279

Screenshot 2015-06-24 17.15.10

Боречките вештини имаат свој кодекс на однесување, кој извира од душата, а тоа е фер односот и во најжестоките битки.

Видете што се случи на самбо турнирот на Европските игри во категоријата до 74 килограми меќу Сцијапан Папу од Белорусија и домашниот натпреварувач Амил Гасимов.

Погледнете го видеото, клучниот момент е на 6:44, но вреди да се погледне комплетниот материјал, бидејќи тоа беше финале.