Џудо: Јуниорите без медал на Балканското првенство во Зрењанин

195

borba dzudo na DP vo Bitola

Македонските џудисти на Балканското првенство за јуниори во Зрењанин, Србија, без поголеми успеси.

Марко Паноски (-66 кг) во прото коло е поразен од Бугаринот Мирослав Калистерски, како и Владимир Стојановски (-73 кг), кој беше послаб од Елемар Сцокс од Романија, но му се пружи шанса во репасаж да го подобри впечатокот. Сепак,  Никола Микавица од Босна и Херцеговина беше подобар.