ЕКФ е забрани учество на Европското шотокан првенство во Албанија

Европската карате федерација (ЕКФ) преку Балканската карате федерација на своите членки, односно клубови, кои пратиципираат во националните федерации, а се под капата на ЕКФ, им забрани учество на сите заинтересирани клубови на Европското шотокан првенство во Тирана, Албанија, кое ќе се одржи во октомври.

Во дописот на ЕКФ се нагласува дека не може да гарантираат усогласеност со правилата и условите дефинирани во Статутите и регулативите на ЕКФ.

Дописот е испратен од генералниот секретар на ЕКФ Стјепан Целан.

Канцеларијата на Карате федерацијата на Македонија го проследи до клубовите во Федерацијата.

Во дописот на ЕКФ се нагласува дека не може да гарантираат усогласеност со правилата и условите дефинирани во Статутите и регулативите на ЕКФ.

Дописот е испратен од генералниот секретар на ЕКФ Стјепан Целан.

Канцеларијата на Карате федерацијата на Македонија го проследи до клубовите во Федерацијата.

ipon.mk/ В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО