Еди Херн: Слушнав дека Тајсон Фјури ќе се бори со Френсис Нгану

Еди Херн посочи дека непоразениот британски боксер и актуелен шампион на ВБЦ во тешка категорија, Тајсон Фјури, ќе се сретне со Френсис Нгану во неговата следна борба. Фјури неодамна изјави дека следната борба веќе е решена и наскоро ќе биде објавена.

За жал, не успеа да се договори со Александар Усик, Ентони Џошуа и Енди Руиз. Ова го принуди Фјури да започне да ги предизвикува ММА борците. Тајсон му се закани на Нгану, а потоа и на Џон Џонс. Реално во моментов, Нгану е најголемата борба што Фјури може да ја има.

Херн рече дека тоа е несреќно од страна на Фјури, но Тајсон сам донел одлуки за кариерата.

„Да, мислам дека Тајсон Фјури ќе се соочи со Френсис Нгану. Како и да е, го слушнав. Очигледно ова ќе биде егзибициска борба без нокдаун и сè. Не знам со сигурност, само го кажувам тоа што го слушнав.

Жално е, но тоа е вистина. Сигурно е голема борба, но сакав да го видам Фјури како се бори со Александар Усик. Би било убаво да се има неприкосновен шампион во тешка категорија, но Тајсон сам се грижи за својата кариера.

Сигурен сум дека ќе заработи многу пари. Му посакувам добро“, изјави Херн за Ток спорт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО