Алистер Оверем станал веган бидејќи му било кажано дека има паразити

Алистер Оверем драматично ослабе и стана веган откако нутриционист го убеди дека има паразити.

Во текот на неговата извонредна 25-годишна кариера, Оверем ја зацврсти својата позиција како еден од најдоминантните и најзастрашувачките конкуренти во различни глобални промоции. Навивачите долго време ги плени неговата импозантна и мускулеста фигура, која стана дефинирачка карактеристика на неговото присуство во спортот.

Фотографијата на слабиот Оверем покажува забележително поинаква фигура, отстапување од имиџот на „Убереем“ кој сака коњи на кој се навикнати фановите. Оваа неочекувана трансформација предизвика љубопитност и шпекулации меѓу спортските следбеници.

Во едно неодамнешно интервју Оверем го објасни драстичното губење на тежината:

„Јас сум искусен човек, правам работи и потоа чувствувам што се случува. Целосно ја сменив исхраната. Станав вегетаријанец и веќе немам желба да јадам месо, па тоа е само избор. Тука сум да ги дадам овие информации за тоа дека месото не е добра храна. Тоа влијае негативно на вас. Да, вкусно е и сè уште можам да го јадам, но едноставно избирам да не го правам тоа.

Зборував со Џулијан, кој е мој нутриционист. Ми кажа дека имам паразити во телото. Почнав да го детоксицирам телото, создавајќи алкална средина. Земам суплементи кои се само алги. Секој може да ги земе. Тие создаваат алкална средина што не ја сакаат овие паразити.

Всушност, суплементите ги повредуваат паразитите и тие умираат. И штом ќе се ослободите од нив, вашите вкусови се менуваат затоа што не сум јас тој што треба да јадам месо, туку паразитите се тие што влијаат на мене. Тие работат преку мене“, изјави Оверем.

Оверем ја отслужува 12-месечната суспензија откако беше позитивен на допинг тест. Ова дојде по неговата победа над Бадр Хари на Глори: Колишн 4 во октомври 2022 година. Алистер го победи Хари, но неговата победа беше поништена.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО