Џамал ​​Хил: Не тренирав за Переира! Ќе го нокаутирам во 1. рунда

Џамхал ​​Хил се уште не може да го преболи поразот од Алекс Переира. Двајцата беа предводници на настанот УФЦ 300 кој се одржа во средината на минатиот месец во Лас Вегас. Џамал ​​веќе веруваше дека е шампион и се прогласи за шампион на социјалните мрежи. За негова несреќа, Переира го нокаутираше во првата рунда и ја одбрани титулата во полутешка категорија.

Оттогаш Џамхал ​​не престана да ги споделува причините кои беа фактор за пораз. Првично го обвини Херб Дин, кој се вмеша по ударот од Џамал ​​во препоните, но Переира го запре и потоа го нокаутира Американецот. Сега Џамал ​​смисли нов изговор и тврди дека не тренирал доволно.

„Ми се чини дека никој не го зема предвид фактот дека се враќам во борбата по тешката повреда, а згора на тоа ја прифатив борбата на краток рок. Дури, и ако сакате да дадете 100 проценти од себе, тоа не е секогаш можно во такви ситуации.

Откако се вратив од повредата, немав доволно спаринг сесии за да бидам целосно во играта. Имаше еден поен кој исто така беше контроверзен бидејќи судијата Херб Дин ми го одвлече вниманието и добив удар кој не ме нокаутира, беше доволно за судијата да ја прекине борбата.

Разбирам дека не сум во позиција да барам итен реванш, но можам да ве уверам дека ќе се вратам многу брзо. Алекс и јас ќе имаме втора битка, која овојпат ќе биде целосно под мој диктат. Ви гарантирам дека ќе победам со нокаут во првата рунда“, изјави Хил.

Џамал ​​ќе се врати во јуни за да се бори со Калил Раунтри. Очигледно Хил нема да престане да се оправдува.

https://www.youtube.com/watch?v=NVDPGPwcFPs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО