Менаџерот на Павлович рече дека борбата со Волков ќе биде за предизвикувач

Борбата меѓу Александар Волков и Сергеј Павлович ќе биде за одредување на предизвикувач за шампионската титула во УФЦ. Ова го изјави менаџерот на Павлович, Ризван Магомедов за ТАСС.

„Предлогот дојде“, рече Магомедов. „Го повикав Сергеј и го прашав, тој рече дека нема да се бори. Но, ако Волков се согласи, ќе се согласи и Сергеј. Поминаа пет или шест часа и УФЦ ја објави оваа борба“.

Борбата Павлович-Волков е закажана за 22 јуни и треба да се одржи во Саудиска Арабија.

„Колку што знам, на Волков не му беше ни понудена оваа борба. Се подготвуваше за уште еден противник. Така испадна, а потоа Волков ја прифати оваа борба. Тоа треба да биде борба за прдизвикувач“, додал соговорникот на агенцијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО