Том Аспинал: Џон Џонс „повторно игра игри“ со муабетите за Алекс Переира

Том Аспинал почнува да губи надеж дека некогаш ќе се бори со Џон Џонс.

Во ноември оваа година, Аспинал го нокаутира Сергеј Павлович на УФЦ 295 за да ја освои привремената титула во тешка категорија. Обично, ако станете привремен шампион, гарантирана ви е борба против неприкосновениот шампион, но овој пат има проблем: тој шампион е Џон Џонс.

„Ако некогаш успееме да го натераме стариот пријател Џон да потпише договор со моето име од другата страна на договорот, ќе зборувам за него со часови во ова шоу“, вели Аспинал. „Часови. Но, во моментов човекот повторно игра игри. Се обидува да ја убеди јавноста што сака, а што не. Што го прави многу, многу добро. Како што реков, можеме да зборуваме за Џон, ако и кога некогаш ќе потпише договор со моето име од другата страна. Затоа што во моментов, да бидеме искрени, тоа не изгледа многу веројатно“.

Сè на сè, неоспорната титула не изгледа толку веројатна за Аспинал, кој рече дека жали поради ситуацијата кога неодамна беше прашан за тоа од ТНТ спорт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО