Дрихус ду Плесис го нокаутира Роберт Витакер и погледна во Адесања

Дрикус ду Плесис е следниот кандидат за титулата во средна категорија.

Ду Плесис го подели кафезот со поранешен шампион Роберт Витакер. Тие се бореа за шанса за предизвикувач на Израел Адесања.

Првата рунда беше убава до последната минута. Витакер притисна рано, но потоа Ду Плесис ја презеде иницијативата. Си заменија удари, а Роберт исто така зададе ниски удари (лоу кикови). Роберт можеше да го однесе ду Плесис на партер, но Дрикус брзо стана на нозе откако се закани со гилотина.

Во последната минута двајцата влегоа во клинч, по што ду Плесис ја однесе борбата на партер. Ду Плесис падна со тежок лакт што ја отвори аркадата на Витакер. Ду Плесис се обиде со принуда, но се огласи сирената. Силен финиш за ду Плесис кој победи во рундата.

Во втората рунда двајцата повторно почнаа да разменуваат со крошеа и ножни удари. Ду Плесис изгледаше посвежо. Дрикус наиде на тежок удар што сериозно го повреди Витакер. Дрикус силно притисна со удари и го принуди судијата да ја прекине борбата во 3. минута од втората рунда.

Така, ду Плесис победи со нокаут и заслужи шанса во титулата. Тоа беше 8-ма последователна победа на ду Плесис во ММА. По борбата се соочи со Израел Адесања со кого наесен ќе се борат за титулата.

https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1677883292711010304?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1677883292711010304%7Ctwgr%5E6d0836967ebc07168c244f03739384aed48da57d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FSpinninBackfist%2Fstatus%2F1677883292711010304image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

https://twitter.com/MismatchSports/status/1677883070316150786?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1677883070316150786%7Ctwgr%5E92898b23a1496f81384f2bb3a8859c7e8c57a693%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FMismatchSports%2Fstatus%2F1677883070316150786image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

https://twitter.com/Skip2MyJays/status/1677884060050284546?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1677884060050284546%7Ctwgr%5Eb872de695784200abe2f327932cfbc2b49d30e7c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FSkip2MyJays%2Fstatus%2F1677884060050284546image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

Резултати на УФЦ 290:
Главна карта
Александар Волкановски – Јаир Родригез
Брендон Морено – Александар Пантоја
Дрикус Ду Плесис – Роберт Витакер со ТКО Р2, 2:23
Ден Хукер – Џалин Тарнер со одлука (28–29, 29–28, 29–28)
Бо Никал – Вал Вудбурн со ТКО Р1, 0:38

Прелиминарни
Роби Лоулер – Нико Прајс со КО Р1, 0:38
Тацуро Таира – Едгар Чаирез (29–27, 29–27, 29–27)
Денисе Гомез – Јазмин Јауреги со ТКО Р1, 0:20
Алонзо Менифилд – Џими Крут со завршница Р2, 1:55
Витор Петрино – Марцин Прачнио со завршница Р3, 3:42
Камерон Саиман – Теренс Мичел со ТКО Р1, 3:10
Хезуз Агилар – Шенон Рос од КО Р1, 0:17
Естебан Рибовиц – Камуела Кирк (29–28, 29–28, 29–28)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО