Џастин Киш се покака во кафезот, по борбата остави генијален коментар на Твитер (ВИДЕО)

Многу необична и незгодна ситуација се случи во борбата на УФЦ меѓу Фелис Хериг и Џастин Киш. Имено, на Киш, за време на бората цревата и откажа послушност и малку го извалка кафезот. Сепак, и покрај поразот, по борбата имаше сила и волја за духовит коментар за своја сметка.

Киш во некои делови на борбата изгледаше многу добро, за целосно да падне во третата рунда и со тоа го доживеа првиот пораз во кариерата. Колку тешко и било во таа последна рунда и колку напор правела боречката доминација на нејзината ривалка, најдоброто се очекува само на една минута пред крајот на битката.

Тогаш борците ја сменија позицијата, а на место каде што наоѓаа претходно можеа да се забележат дамки со кафеава боја, по што целосно јасно беше од каде се појавија. Нешто слично видовме пред неколку години во борбата на Јоел Ромеро против Дерек Барнсон, а сега тоа и се случи и на Киш, кој нема за што да се обвинува, затоа што телото во ваква ситуација понекогаш човек не успева да го контролира.

Така, и самата Киш по борбата и честиташе на противничката, но додаде многу духовит коментар. „Се случува серење“, напиша таа. Овој пат, навистина двосмислено.

https://twitter.com/FancyCombat/status/879179055588921346

https://twitter.com/FancyCombat/status/879332196204429313

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО