Чаир и Шкендија но лимит лидери по 2.коло во Првата и Младинската лига

Викендов во Камењане, Тетово, се одржаа 2.коло од Првата и Младинската лига на Македонија  во бокс, во  организација на Шкендија но лимит, по кое челните позиции ги запоседнаа Чаир во сениорска и Шкендија но лимит во младинска конкуренција. 

Во сениорска конкуренција се одржаа четири борби, а во младинска.

Резултати

Сениори

-56 кг Оран шакировски (Пелистер 2007 ) – Џан Демиров  (Баргала)   3-0

-64 кг Сухамед Мемедов  (Универзалци) – Јасин Љама (Чаир) 0-2 (предаден меч) 

-69 кг Антонио Чонески (Пелистер 2007) – Арменд Сулејмани (Шкендија но лимит) 0-3

-81кг Али Аземи (Шкендија но лимит) – Арсим  Етеми (Алексо Огненовски) 0-2

Јуниори

-56 кг Ардиан Џемаили (Чаир) – Елес Асанов (Баргала) 0- 3 

-60 кг Ѓоше Ѓошов (Пинк пантер тим) – Бујар Сали (Чаир) 0-3 

-64 кг Елми Алими (Чаир) – Ринор Тефики (Шкендија но лимит)  3-2 (ТКО, Р3) 

-69 кг Амер Касами (Шкупи) – Рамон Ќазимов (Пелситер 2007) 0-3  

-69 кг Ферит Хоџа (А. Огненовски) – Димитар Огненовски (Универзалци)  2-0 (ТКО, Р1)   

-75 кг Александар Ристоски (Шкендија но лимит) – Хурмет Јонузов (Шкупи) 1-2

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО