Будо од Струга се закити со 15 медали на меѓународен карате турнир во Врање

На Меѓународниот карате турнир „Феникс опен“ во Врање –Србија, КК Будо од Струга се закити со 15 медали во борби и кати во конкуренција на над 200 натпреварувачи од повеќе држави.

Резултати:

Сара Милеска 2015 год. (ката прво место)
Марија Анастасиеска 2014 год. ( +30 кг борби прво место, ката второ)
Ирина Дафинческа 2011 год. (+40 кг трето ката, прво борби)
Никола Илоски 2011 год. (ката второ)
Матеја Стајанческа 2008 год. (ката второ)
Никола Наумоски 2006 год. (ката второ)
Марко Стефаноски 2010 год. (+45 кг борби прво и второ)
Ервин Рамадани 2009 год. (-45 кг борби прво)
Тамара Стефаноска 2007 год.  (-52 кг борби прво)
Делфина Наумоска 2008 год. (+50кг борби второ)
Никола Огненоски 2007 год. (ката прво,+67 кг борби прво)

Тренерот Сотир Настоски се заблагодарува за помошта од ЈП Комунално Струга за учество на овај битен турнир за нив.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО