Махачев, Волкановски, Чимаев и Усман со највисоки хонорари по УФЦ 294

Познати се хонорарите по настанот УФЦ 294 кој се одржа минатиот викенд во Абу Даби.

Во главната борба за титулата во лесна категорија се бореа шампионите Ислам Махачев и Александар Волкановски. Ислам победи со нокаут во првата рунда. Оваа победа му носи 2.492.000 долари, а Алекс си заминува дома со 2.392.000 долари.

Во коглавната борба Хамзат Чимаев со одлука на судиите го победи Камару Усман. Усман однесе 1.616.000 долари, а Чимаев 1.606.000 долари.

Хонорари по гала вечерта на УФЦ 294:

Ислам Махачев – 2.492.000 долари
Александар Волкановски – 2.392.000 долари
Камару Усман – 1.616.000 долари
Хамзат Чимаев – 1.606.000 долари
Магомед Анкалаев – 161.000 долари
Џони Вокер – 131.000 долари
Икрам Алискеров – 54.000 долари
Ворли Алвес – 101.000 долари
Рече Нурмагомедов – 66.000 долари
Муин Гафуров – 28.000 долари
Тим Елиот – 106.000 долари
Мухамед Мокаев – 24.500 долари
Мохамад Јахја – 20.000 долари
Тревор Пик – 34.500 долари
Џавид Башарат – 40.500 долари
Виктор Хенри – 34.500 долари
Абу Азаитар – 24.000 долари
Седрик Думас – 28.500 долари
Мајк Бриден – 20.500 долари
Аншул Џубли – 24.000 долари
Натаниел Вуд – 66.000 долари
Мухамед Наимов – 20.000 долари
Викторија Дудакова – 24.000 долари
Џин Ју Фреј – 46.000 долари
Шарабутдин Магомедов – 24.000 долари
Бруно Силва – 42.000 долари

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО