Бронзи за ката тимовите на Балканското првенство

162

Женскиот ката тим (Алексовска, Арсовска и Гашева) го освои бронзениот медал на Балканското првенство во Пореч, Хрватска.

Во групата беа трети од три ката тима, а во мечот за бронза хрватскиот тим не настап или е дисквалификуван (барем според официјалните зпаиси на резултати).

Машки ката тим (Бајовски, Спасовски и Спасовски) беше втор во групата, го освои бронзениот медал. Директно го освои третото место.

Дополнување

Хрватскиот женски ката тим не излегол да се натпреварува за медал бидејќи една од натпреварувачките ја болело рамото, односно и било повредено, па и се откажале од настапот.