Борче Ангелов и Арбреша Реџепи преку МОК учествуваа на кампот во Фиш-Швајцарија

Abresa i Borce vo Kluz

Македонскиот олимписки комитет (МОК) во соработка со Меѓународната џудо федерација (ИЏФ), обезбеди финансиска помош за Џудо федерацијата на Македонија за учество на младите џудисти Борче Ангелов и Арбреша Реџепи.

Тие во придружба на нивниот тренер Горан Мицкоски, во периодот 17-23 Јуни учествувaа на џудо кампот на ИЏФ во Фиш, Швајцарија. Главен предавач на кампот беше олимпискиот медалист и тренер, Сергеј Ашванден (6 дан).

На овој меѓународен џудо камп, кој се простира на површина од 20.000 м2 и кој нуди и висока обука за тренерите, учество земаа околу 300 млади џудисти од целиот свет.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО