Борбите за појас се официјални! Мерењето за УФЦ 297 заврши, главните актери беа точни вагата

УФЦ 297 официјално ќе ни понуди две борби за шампионските појаси во машка средна и женска бантам категорија. На официјалното мерење стана извесно дека двајца од учесниците во овие натпревари ќе имаат минимална предност по тежина пред противниците – тоа се Шон Стрикленд и Мајра Буено Силва.

https://twitter.com/MMAJunkie/status/1748350634590351629?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1748350634590351629%7Ctwgr%5E82d284d48c87fc0add32a90f56780f16b0f8131e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ffightsite.hr%2Ffightsite%2Fufc%2Fborbe-za-pojas-sluzbene-su-zavrseno-je-vaganje-za-ufc-297-priredbu-glavni-akteri-bili-su-tocni-na-mjerenju-15417427

Еве ги официјалните резултати од денешното мерење во Канада:

Шон Стрикленд 83,8 кг. – Дрикус Ду Плесис 83,5 кг.
Ракел Пенингтон 61,1 кг. – Мајра Буено Силва 61,2 кг.
Нил Мани 77,5 кг. – Мајк Малот 77,3 кг.
Марк-Андре Бариол 83,7 кг. – Крис Кертис 84 кг.
Арнолд Ален 66 кг. – Мовсар Евлоев 66,1 кг.
Герет Армфилд 61,3 кг. – Бред Катона 61,7 кг.
Чарлс Џурдејн 66 кг. – Шон Вудсон 66 кг.
Сергиј Сиди 61,2 кг. – Роман Таверас 61,2 кг.
Џилијан Робертсон 52,2 кг. – Полјана Виана 52,2 кг.
Јохан Лаинезе 77,5 кг. – Ссам Патерсон 76,9 кг.
Присила Кахоеира 60,6 кг. – Јасмин Јасудавичиус 60,3 кг.

Главната картичка на УФЦ 297 започнува на 21 јануари во 06:00 часот по македонско време.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО