Бенеил Дариуш за борбата со Оливеира: Ќе го убијам или ќе бидам убиен

Бенеил Дариуш е подготвен едноставно да се бори.

Дариуш се надеваше дека ќе се врати во март против Чарлс Оливеира, но борбата не беше закажана за мај. Сепак, откако Бразилецот се здоби со полесна повреда борбата беше одложена за УФЦ 289 во јуни, што беше разочарувачки за Дариуш.

„Дефинитивно беше разочарувачки, но сфативме начини како да го пребродиме и тоа само ми даде повеќе време да уживам со моето семејство пред да продолжам со кампот… Тие рекоа дека треба да го чекаме Чарлс, па март стана април, април стана пресвртен во мај, а потоа го вратија назад во јуни“, рече Дариуш.

Откако борбата беше преместена во јуни на Дариуш му беше кажано дека ако Оливеира повторно се повлече, сепак ќе го добие шанса за титулата. Сепак, Дариуш сакаше шанса да се бори со Оливеира.

Едно од изненадувањата за борбата е фактот што не се оди во пет рунди, особено што титулата е во прашање. Сепак, Дариуш вели дека петте рунди никогаш не биле разговарани.

„Никогаш не беше разговарано за тоа. Со тип како Чарлс, навистина не ви требаат пет рунди“, рече Дариуш. „Тој или убива или ќе биде убиен во рок од три рунди, мислам дека не ни требаат пет рунди, но не би ми пречело пет рунди. Не се штедиме со Чарлс, ќе излезам и ќе си ја завршам работата“.

Како што вели Дариуш, не мисли дека пет рунди би биле важни, бидејќи верува дека начинот на кој тој и Чарлс Оливеира се борат, ќе има прекин на УФЦ 289 пред крајот на регуларното време. Тој знае дека Оливеира има добра борба на партер, но Дариуш не се плаши да оди на душек со него, а на нозе Иранецот има доверба во својата сила.

Соединувајќи го сето тоа и со оглед на начинот на кој се бори Оливеира, Дариуш очекува да добие прекин и најголема победа во кариерата.

„Идеално, тој ќе сака да биде одoзгора, ќе сака да ме спушти и да биде одoзгора “, рече Дариуш. „Мислам дека идеалната ситуација за Чарлс е да биде одoзгора. Да стане и да ме сobori, тоа би била идеална ситуација за него… Немам проблем да го одведам на партер. Ако борбата заврши на партер, ќе биде чудно, ако борбата остане во стој, пак ќе биде чудно. Во секој случај, ќе биде на мој начин… Така гледам дека оди, убиј или биди убиен. Или ќе завршам со убивање на Чарлс во оваа борба или тој ќе ме убие мене, нема друг начин“.

Ако Дариуш навистина постигне победа со прекин на УФЦ 289, вели дека од УФЦ му ветиле уште еден шанса за титулата што ќе биде посебна за него.

„Ќе биде диво; ќе поминат 10 години во УФЦ за конечно да добијам шанса за титулата. Не знам колку време му требаше на Биспинг или на други момци, но тоа е долго време за мене“, заклучува Дариуш.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО