Адесања за Витакер: Добар е, но е прочитана книга за мене

75

Израел Адесања најверојатно нема да се соочи со Роберт Витакер по трет пат.

Шампионот во средна категорија го симна од тронот Витакер со нокаут во втората рунда на мечот во 20191 година. Реваншот беше на УФЦ 271 кога Адесања повторно победи, но овој пат со судиска одлука.

Витакер сега има закажан борба на 3 септември во Париз  против Марвин Ветори и се надева дека ќе заработи трилогија со шампионот.

Сепак, Адесања смета дека неговите средби со „Жетварот“ се завршени.

„Тој е голем борец, признавам. Тој е добар, но сите знаеме дека прочитал книга за мене. Ја прочитав двапати. Првиот пат бев брзо прочитан, вториот пат малку подолго. Тој извесно време ќе се задржи на врвот. Но, ако се бориме, знаеме како ќе заврши, нели“?

Адесања ќе ја брани титулата против Џаред Канониер на главниот настан на УФЦ 276 на 2 јули. Со две победи над Витакер и Ветори, „Стилбендер“ е во потрага по нов предизвик.

„Затоа сум возбуден за мојата следна борба.Малку свежа крв-некој против кого не сум се борел досега. Како што ти кажав, ако Витакер сака нека оди во полутешка категорија. Ајде малку да пробаме таму. Не можам да ја читам истата книга одново и одново“.

Последните две победи на Адесанја се со судиска одлука, но тој ќе понуди нешто поатрактивно против Канониер.

„Тој има многу вештини… силен е и не можам да го потценам. Но, мислам дека не е најопасниот конкурент. Искрено, ќе ми биде лесно.

Еве ви прогноза – ќе биде забавно. Ќе биде како мојата битка со Коста“.