Енди Руиз сака настап на Олимпијадата

339

Светскиот шампион во тешка категорија Енди Руиз сака да се бори на Олимпијадата во Токио. Тоа е неговата следна цел по реваншот против Ентони Џошуа.

https://twitter.com/Andy_destroyer1/status/1175899703319265283?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1175899703319265283&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D807453

Супердербито ќе се одржи на 7 декември во Саудиска Арабија.

„Ќе ми биде голема чест да го претставувам Мексико на Олимпијадата“, коментира Руиз.

Сè уште не е јасно како Руиз ќе може да се квалификува за Олимпијадата. Проекциите започнуваат во јануари.