Седумината на Балканец со седум медали од „8 Септември“

240

Денес седумина млади борачи на БК Балканец освоија седум медали – 1 златен, 2 сребрени и 4 бронзени на Меѓународниот турнир во борење „8 Септември“ во Скопје во организација на БК Вардар.

Медалите ги освија:
66 кг Тео Стојков – златен
68 кг Љупче Ташев – сребрен
75 кг Андреј Трајчов – сребрен
32 кг Леон Манов – бронзен
57 кг Никола Гацов – бронзен
57 кг Бојан Спасевски – бронзен
75 кг Христијан Коцев – бронзен

На турнирот учествуваа над 110 борачи во машка и женска конкуренција од девет клубови од Македонија и по еден клуб од Србија и Косово. Борачите на БК Балканец ги постигнаа следниве резултати: