Конго го турна Бадер во очи на борбата за титулата на Белатор (ВИДЕО)

48

На Белатор 226 во Сан Хозе, Чеик Конго (30-10-2) по втор пат ќе се бори за титулата во тешка категорија.

Откако во 2014 година беше поразен од Витали Минаков, 44-годишниот Французин ќе го предизвика 5 години подоцна ќе го предизвика шампионот на Белатор во две тежински категории Рајан Бадер (27-5).

 Невообичаено за него, Конго покажа агресија на мерењето и го турна шампионот во тешка категорија.

Тој тежеше 108,5, а Бадер 103,7 килограми.