26 медали за КК Урбан инвест на Струга опен 2016

urban-invest-na-struga-open-2016

Екипата на КК Урбан инвест со 26 освоени медали (3 злтани, 7 сребрени и 16 бронзени) на „Струга опен 2016“ имаше импресивен настап.

На Меѓународниот карате турнир „Струга опен 2016“ учествуваа 340 натпреварувачи од 51 клуб од Македонија, Косово и Албанија.

Медалите за КК Урбан ивест ги освоија:

Златни медали
1. Владанка Аврамова – кати поединечно кадетки.
2. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година
3. Ката тим кадетки/јуниорки во состав: Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова и Миа Маневска.

Сребрени медали
1. Ивона Муфтарова – кати поединечно кадетки.
2. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година.
3. Викторија Гурева – кати поединечно 2007 година.
4. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година.
5. Ката тим 2003/2004 година: Петар Аврамов, Никита Николоски и Лазар Стоев.
6. Ката тим 2003/2004 година: Стефанија Грозданова, Анастазија Ристов и Данка Стојкова.
7. Ката тим 2005/2006 година: Александар Стојков, Филип Гурев и Влатко Гурев.

Бронзени медали
1. Миа Маневска кати поединечно кадетки.
2. Надица Цветковска – кати поединечно 2007 година.
3. Никита Николоски – кати поединечно 2004 година.
4. Лазар Стоев – кати поединечно 2004 година.
5. Стефанија Грозданова – кумите поединечно 2004 година – 42 кг.
6. Филип Гурев – кати поединечно 2005 година.
7. Александар Стојков – кати поединечно 2006 година.
8. Александар Стојков – кумите поединечно 2006 година – 40 кг.
9. Лидија Ангелкова – кумите поединечно кадетки +54 кг.
10. Анастазија Ристов – кати поединечно 2004 година.
11. Љупче Гурев – кати поединечно 2009 година.
12. Сузана Гурева – кати поединечно 2009 година.
13. Ката тим 2007/2008 година: Надица Цветковска, Викторија Гурев и Сузана Гурева.
14. Ката тим 2003/2004 година: Марија Трајкова, Мелани Богева и Снежана Габева.
15. Ката тим 2005/2006 година: Данка Стојкова, Надица Цветковска и Викторија Гурева.
16. Ката тим 2007/2008 година: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО