12 медали за Балканец „Трофеј шампиони боречки легенди“ во Радовиш

128

Младите борачи на Балканец, родени 2003-2007 година, освоија 12 на Меѓународниот турнир во борење „Трофеј шампиони боречки легенди“ во организација на БК Бучим од Радовиш

Златни медали освоија: Зоран Шоров – јуниор, Љупче Тасев, Никола Гацов, Андреј Трајчев; сребрени медали – Ангел Манев, Бојан Спасевски, Стојанче Стојков и бронзени- Тео Стојков, Стефан Стојков, Јован Атанасов, Христијан Трајчов и Анабела Донева.

На турнирот учествуваа околу 200 борачи, а меѓу пристутните и најдобрите македонски борачи Шабан Трстена и Зоран Шоров.

Ipon.mk