11 медали на Светското првенство за боречки вештини и борби во Умаг

Според претставникот на македонскиот тим за shilomagazine.com.au, на Светското првенство во боречки вештини и борби 2014-та во Умаг, Хрватска, првиот ден нашите натпреварувачи освоилe пет златни, четири сребрени и два бронзени медали. Вкупно 11 меадли.

WFCM 2Овој репрезентативен тим го предводи мајсторот по боречки спортови и вештини Зоран Неделковски од Битола, кој, всушност, ја предводи WFMC – Macedonia.

Златни медали освиле: Сара Илиевска (лајт контакт -25 кг), Маја Кузманова (лајт контакт -40 кг), Маја Кузманова (лајт контакт -45 кг), Антонио Десковски (лајт контакт -45 кг) и Јован Марушевски (лајт контакт -70 кг); Били Мишевски (лајт контакт -40 кг), Андреј Иванов (лајт контакт -65 кг), Андреј Христовски (лајт контакт -45 кг) и Сара Илиевска (лајт контакт -30 кг) се со сребрени медали и Христијан Котевски (лајт контакт -40 кг) и Сунај Мифтар (лајт контакт -65 кг) се закитиле со бронзи

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО