Златен медал за Давид Петков на Европските универзитетски игри (ФОТО)

448

Давид Петков го освои златниот медал на Европските универзитетски игри во Лоџ, Полска, откако во финалето го соволада Гарбиел Паула Матијас од Португалија со 4-1.

Селекторот Бошко Заборски вели дека Петков цело време доминирал. Ова е првиот златен медал за Македонија на Европските универзитетски игри, а Ангела Мојсовска се закити со бронза.

Го чекаме настапот на машкиот кумите тим во финалето.

бори за златниот медал.

Ова е голем успех, еден златен медал, уште едно финале и една бронза

На игрите се пријавени 5000 студенти од 400 европски универзитети од 40 државии тие ќе се натпреваруваат во 20 различни спортови.

Резултати – Европски универзитетски игри:

-67 кг
Давид Петков – Микита Румијанцев (Украина) 3-0
Давид Петков – Михал Јанчевски (Полска) 3-0
Давид Петков – Џоби Вилсон (В. Британија) 1-0
Давид Петков – Валентин Најда (Украина) 2-0
Финале
Давид Петков – Гарбиел Паула Матијас (Португалија) 4-1