Жан-Клод ван Дам почнал како каратист

485

Жан-Клод Ван Дам со боречките вештини почнал да се занимава на 10-годиншна возраст. Татко му го запишал шотокан карате училиште.

Почнува во Карате клубот Дигба, потоа продолжува во Голден од каде што заминува за Лос Анџелес во САД.

Голема е веројатноста дека многу љубители на прославениот актер и спорист кој се прослави со филмот „Кикбоксер“ не знаат дека прво почнал да тренира карате.