Жаилтон Алмеида го повика Сирил Гане на борба во УФЦ Париз

Жаилтон Алмеида испрати неколку покани со надеж дека ќе дојде до битка во тешка категорија со поранешниот привремен шампион на УФЦ Сирил Гане, како главен настан на УФЦ Париз на 28 септември, и веќе е фрустриран од недостатокот на одговор од „Бон Гамин“.

Алмеида се соочи со Александар Романов на УФЦ 302, опоравувајќи се од неговиот прв пораз во октагонот од Картис Блејдс. Тој смета дека тоа е единствената опција што има смисла за Гане, бидејќи сите други прворангирани тешкаши во моментов се резервирани, со исклучок на Александар Волков и Сергеј Павлович, кои неодамна се бореа во Саудиска Арабија.

„Единствените опции сега сме јас и Волков, а тој веќе го победи Волков во многу досадна борба“, изјави Алмеида за ММА Афјтинг. „Алмеида против Гане би било многу интересно, не само затоа што е нов меч, туку и поради судирот на различни стилови“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО