Вжосек дебитираше со победа во ММА на КСВ 73 (ВИДЕО)

Пред малку во Полска заврши настанот КСВ 73.

Во главната борба кик бокс ѕвездата Аркадиуш Вжосек дебитираше во ММА. Тој се соочи со Томаш Сарара во тешка категорија. Вжосек победи со нокаут во 3. рунда.

Во коглавната борба Даниел Рутковски со одлука го победи Реџиналдо Виеира – (30-27, 30-26, 30-27).

Резултати КСВ 73:
Главна карта
Аркадиуш Вжосек – Томаш Сарара со ТКО Р3, 3:55
Даниел Рутковски – Реџиналдо Виеира со одлука (30-27, 30-26, 30-27)
Радослав Пачуски – Џејсон Редклиф со КО Р1, 1:40
Каролина Овчарз – Наталија Бачињска со одлука (29 – 28, 29 – 28, 29 – 28)
Кристиан Биелски – Јон Сурду со ТКО Р2, 1:48
Бохдан Гнидко – Демијан Пивоварчик со КО Р1, 0:05
Доминик Хамбургер – Борис Борковски од ТКО Р2, 2:30

Прелиминарни
Паскал Хинтцен – Патрик Ликус со завршница Р2, 2:07
Карл Мекнали – Милош Мелчерт со завршница Р1, 4:19

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KSW (@ksw_mma)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО