Волкановски: Ќе загубев по гилотината на Ортега

Александар Волкановски верува дека ќе ја загубеше титулата по гилотината на Брајан Ортега. Двајцата се бореа викендов во главната борба на УФЦ 266 која се одржа во Лас Вегас. Нивната битка беше една од најдобрите во историјата на категоријата.

Волкановски доминираше, но Ортега го заклучи неколку пати на партер. Ортега успеа да примени вулкан на Волкановски и многу луѓе сеl уште се прашуваат како преживеал. Нивната средба стигна до одлука која беше во корист на шампионот.

За медиумите „Велики“ му честиташе на Ортега и го кажа следново за борбата:

„Гилотината беше прилично добра. Си реков дека ќе ја загубам титулата. Сепак, јас сум човек што ми се откинува задникот од работа и се справува со тешкотиите.

Никогаш не се откажувам. Се сеќавам дека испуштав некои чудни звуци за време на гилотината. Се надевав дека нема да ја загубам титулата.

Ортега е познат по џиу-џицу. Се надевав дека нема да ме фати толку добро. Му фрлив бомби и изгледаше како да е готово, но Ортега се врати посилен.

Поздрав за него. Сакам да се борам. Дали треба да влезам во лесна категорија за битка со шампионот? Дај ми нешто, затоа што сум излезен цела година поради заклучувањата“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО