Во Скопје Балканско самбо првенство за кадети

46

На 28 септември во Скопје ќе се одржи Балканско првенство во самбо за кадети.

Борбите ќе се одржат во малата сала на Спортскиот центар „Борис Трајковски“.

Се очекува на првенството да настапат над 100 спортисти од сите балкански држави.

Според претседателот на Самбо федерацијата на Македонија, Ердал Факиќ, ова е подготовка за поголем настан.

https://www.facebook.com/edo.sambo.edo/videos/2461106940812991/