Четири медали за Олимпик на „Будимпешта опен 2019“

41

Каратистите на Олимпик спорт освоија четири медали на Меѓународниот турнир „Будимпешта опен 2019“ во Унгарија, од кои еден сребрен и три бронзени.

Медалите ги освоија:

кадети 52 кг

Бојан Костов – бронзен медал

Јуниори -68 кг

Свинарски Марио – сребрен медал

-53 кг

Марија Милева – бронзен

У-21 -60 кг

Столе Смилковски – бронза

Натпреварите во отворената категорија во сениорска конкуренција беа со
паричен награден фонд.