Во Приштина ќе се гради центар за боречки вештини вреден 70 милиони евра

Во Приштина ќе се гради центар за боречки вештини вреден 70 милиони евра и ќе биде еден од најголемите и најмодерните во Југоисточна Европа.

Деновиве претседателот на Карате федерацијата на Косово се сретна со првите луѓе на главниот град на Косово за доделување на локација за игзрадба на центарот боречки вештини. Инаку овој проект е донација и ќе биде граден во јапонски стил, впрочем и праите доаѓаат од оваа далечна земја.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО