Во Прилеп бокс и за Лигата и државни шампиони

Во Прилеп се одржа 7.коло од Бокс лигата „Баргала“, а во склоп на ова коло се одржа и 21-то Државно (поединечно) првенство за кадети, јуниори и сениори.

boks_vo_prilep

Резултатите од 7.коло од Лигата се резултати и од Државното првенство. Полуфинални борби се одржани во категориите -54, – 60, -66 и +80 килограми за кадети, -60 кг јуниори и -69 кг за сениори.

Финалните борби од наведените возрасни и тежински категории ќе се одржат за време на 8.коло од Бокс лигата „Баргала“ на 25 октомври во Штип. Додека останатите борби од ова 7.коло се финални борби, што значи дека победниците во тие категории се и државни прваци на Македонија за 2014 година.

Резултати, сениори:

-56 кг Идриз Беслими (Шкупи) – Исак Сулејман (Тернипе) 2-1

-64 кг Никола Арсов (П. Пантер тим) – Афет Хајредини (Шкупи) 1-2

-69 кг Кристијан Андреев (Универзалци) – Бојан Ристески (Охрид) 0-2 (ко-2)

-69 Ибраим Мустафи (Фајтер Илери) – Александар Петров (Аперкат) 2-0 (тко-2)

-75 кг Димитар Апостолловски (Аперкат) – Димитар Јовановски (Охрид)2-0 (тко-2)

-91 кг Илчо Јоноски (Охрид) – Димитар Ташков (Пинк пантер тим) 1-2

+91 кг Синан Џеладин (Тернипе) – Александар Ѓоргиевски (Аперкат) 0-2 (тко-1)

Јуниори:

-60 кг Џемаил Сакиповски (Фајтер-илери) – Бесарт Гарипи (Шкендија бокс) 3-0

-69 кг Кејерман Алија (Шкендија бокс) – Африм Мурати (Шкупи) 1- 2

-75 кг Кирил Андов (Аперкат) – Осман Демиров (Баргала) 0-2 (тко-1)

-81 Гоце Јаневски (Аперкат) – Лулзим Бајрами (Шкендија бокс) 2-1

Кадети:

– 48 кг Аксој Керимов (Баргала) – Љубен Селев (Универзаллци) 3-0

-50 кг Мартин Богески (Универзалцви) – Шпенд Гафури (Шкендија бокс) 0-3

-54 кг Јасмин Мифтар (Аперкат) – Метин Јашаров (Баргала) 1-2

-60 кг Никола Арсовски (Фајтер-Илери) – Филип Димитров (Универзалци) 0-3

-60 кг Стојанче Стојанов (Баргала) Тони Кузмановски 3-0

-66 кг Амет Бајрами (Шкупи) – Младен Јовановиќ (Аперкат) 2-1

– 80 кг Андреј Митров (Аперкат) – Серхан Џаферовски (Ас) 2-1

+ 80 кг Еднон Јонузи (Шкендија бокс) – Назми Даути (Шкупи) 0-2 (тко-1)

Табела

 1. Баргала                      118 бода
 2. Шкупи                         102
 3. Шкендија бокс           72
 4. Аперкат                      72
 5. Охрид                         48
 6. Фајтер-Илери             46
 7. Тернипе                      32
 8. Пинк пантер тим        28
 9. Ас                                26
 10. Универзалци             26
 11. Бранител                    12
 12. Пелбит                       5

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО