Пендаровска со златен медал од Славонски Брод

Младите каратисти на Макпетрол на турнирот во Славонски Брод, Хрватска, освоија еден златен и пет сребрени медали.

mapetrol kk

 

Моника Пендаровска го освои златниот медал во категоријата до 53 килограми јуниорска конкуренција, а Петар Заборски (-76 кг), Игор Таневски(у21 – 67 кг), Осман Халити (у21 – 75 кг), Орхан Билали (у 21 +78 кг) и Ангела Мојсовска (јуниорка -59 кг) беа второпласирани.
Овој резултат е остварен во квалитетна конкуренција, бидејќи на турнирот настапија каратисти од Италија, Србија, Босна и Херцеговина и Македонија.
ipon.mk/ В.Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО