Владимир Кличко стана екскурзиски водич!

klicko dzenings

Светскиот шампион во супертешка категорија на ИБФ, ВБА, ВБО и ИБО, Владимир Кличко, ќе ги почне подготовките за мечот со непобедливиот Американец, Брајант Џенингс, на 1 март. Украинецот си дал уште една недела одмор пред да се упати кон кампот за обука, со каде што ќе се загрева за средбата на 25 април во њујоршката сала „Медисон сквер гарден“.

Вчера Кличко направи одлично изненадување на десетици деца од украинскиот град Чернигов. Децата беа на екскурзија во Музејот на браќа Кличко, а светскиот шампионси ја зема улогата на нивен водич. Тој се појави пред нив при крајот на мултимедијалната шоу за кариерата на браќата-шампиони и одговори на двоцифрен број прашања на оние возбудените деца.

ekskurzovod-vlad2

„Нели ве боли кога ве удират“ , праша љубопитно девојче (10 години), на кое Кличко со насмевка одговори: ” Јас би го променил прашањето на: „Ги боли ли моите ривали, кога директно ги погодувам“. Мислам дека малку луѓе би сакале да се нивно место“.

 ekskurzovod-vlad3

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО