Вјачеслав Гласков се среќава со Чарлс Мартин на 16 јануари

Vjaceslav Glaskov

Испразнетото место на шампион во тешка категорија на ИБФ ќе биде залог на средбата меѓу 31-годишниот Украинец, Вјачеслав Галсков, и 29-годишниот Американец, Чарлс Мартин.

Промотор, кој ќе го организира мечот е менаџерската компанија на Мартин, Warriors Boxing, бидејќи таа го доби тендерот со 1.238.000 долари. Менаџерите на Гласков понудија 888.000 долари. Парите ќе бидат распределени во сооднос 65 проценти до 35 во корист на Гласков, бидејќи тој е на прво место во рангирањето на ИБФ, а Мартин на четвртото.

Борбата ќе се одржи на 16 јануари во Њујорк, како загревање за средбата меѓу Дионтеј Вајлдер и Артур Шпилка.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО