Вискито на Мек Грегор продадено за 600 милиони долари

187

Проксимо спиритс се согласија да купат мнозински удел од 600 милиони долари во „Proper No Twelve“, ирско виски во косопственост на ѕвездата на УФЦ, Конор Мек Грегор.

„Проксимо“ постепено го зголемуваше својот удел во компанијата, достигнувајќи удел од 49 проценти минатата пролет. Извршниот директор на „Проксимо“, Мајк Кис изјави дека нема да направи големи промени во марката.

„Откако го претстави брендот на Конор и неговите партнери пред само две и пол години, „Пропер бр. дванаесет“ стана еден од најатрактивните брендови во ирската категорија виски. Неговата популарност расте со невидена брзина“.

Нејасно е точно колку Мек Грегор ќе добие од зделката. 32-годишникот ќе продолжи да игра клучна улога во управувањето со брендот, како и неговиот партнер Кен Остин. Според него, Мек Грегор се заканил дека ќе го претвори своето виски во уште попрофитабилна работа.