Вероника Костовска го освои 5-то место на Карате 1 Серија А во Кочаели

Вероника Костовска го освои 5-то место на Карате 1 Серија А во турскиот град Коачели.

Костовска до полуфиналето изојува пет победи, а за влез во загуби од Германката Рем Камиш со 3-2.

Додека во борбата за бронзениот медал загуби египетската каратистка Басмала Хасан со 10-7.

Карате 1 Серија А:
Вероника Костовска – Никол Гвереиро (Италија) 6-1
Вероника Костовска – Сеједехосалек Хосеинивелешколаи (Иран) 3-1
Вероника Костовска – Меган Сализбари (Англија) 3-0
Вероника Костовска – Нурбаде Бубер (Турција) 1-0
Вероника Костовска – Јана Камел (Египет) 5-0
Полуфинале
Вероника Костовска – Рем Камиш (Германија) 2-3
За бронза
Вероника Костовска – Басмала Хасан (Египет) 7-10

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО