Карате репрезентацијата ги почнува натпреварите на ФИСУ Светските универзитетски боречки спортови

Македонската универзитетска карате репрезентација од денеска ги започнува натпреварите на ФИСУ Светските универзитетски боречки спортови во Турција.

Селекторот на универзитетската карате репрезентација Бошко Заборски за овој настан ги одбра:

1.Марија Петровска -50 кг
2.Викторија Јовановска -61 кг
3.Моника Пендаровска -61 кг
4.Ангела Мојсовска -68 кг

5.Давид Петков -67 кг
6.Петар Заборски -75 кг
7.Петар Спасеновски -84 кг
8.Глигор Петков + 84 кг
9.Илиевски Димитар -84 кг

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО