Величенствена таеквондо атмосфера во Мексико

278

Мексиканската таеквондо федерација пречека 10 илјади спортисти на „1-то ВТФ Светско клубско првенство во таеквондо“ кое го организираше Светската таеквондо федерација (ВТФ).

10 iljadi narod na taekvondo vo meksiko

Никој не можел да замисли дека може да се организра еден ваков грандиозен настан. Според љубителите на оваа вештина, но и самите натпреварувачи, како и новинарите, најголемиот настан на планетава не може да се организра на друго место освен во „главниот град на таеквондото“ Мексико.