Вардар ги почнува натпреварите во Регионалната бокс лига

Во Регионалната бокс лига нашиот претставник Вардар ќе настапи во Бања Лука, Босна и Херцеговина, во првото и второто коло во РБЛ.

Од оваа година Регионалната лига ќе биде турнирски систем.

Тренирете Васко Цубалевски и Јове Петровски сметаат на:

Младинци
57 кг Ален Рустемов – Милан Чакширан (Сомбор)
60 кг Руждија Рустемов – Филип Џида (Раднички)

Сениори
63,5 кг Илхан Озмен – Стефан Филиповиќ (Нови Пазар)
67 кг Душан Прица (Лозница) – Дион Лена
71 кг Владимир Губаш (Сомбор) – Ајхан Озмен

Стефан Филиповиќ е вицедржавен сениорски првак на Србија
Со БК Вардар е и нашиот ИБА судија Стефан Цубалевски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО