Вајлдер бара меч против Руиз: Ако сака да се бори со мене, мора да посегне по нешто посебно

Дионтеј Вајлдер неодамна зборуваше за можна борба против Енди Руиз во елиминаторски меч за титулата во тешка категорија на ВБЦ.

Бронзениот бомбардер не верува дека Руиз има шанси за победа.

Тој истакна дека Енди треба да зема стероиди за да ги подобри физичките способности во оваа борба, а да биде конкурентен во размената на удари.

„Енди е добар борец. Ми се допаѓа неговата подготвеност и храброст, но сепак не е доволно за мене“, изјави Деонтеј Вајлдер за борбата што треба да го даде следниот задолжителен предизвикувач на ВБЦ и додаде:

„Мора да посегне по нешто посебно, да бара дополнителен рецепт. Енди не е противник кој може да ми се заканува и на крајот ќе го нокаутирам. Затоа многу луѓе се плашат од мене“.

Вајлдер е голем противник на земање стероиди и разни лекови кои борците ги користат за подобрување на нивните физички и телесни способности.

„Можеме да го запреме сето тоа. Земањето стероиди не води никаде“, истакнува Дионтеј Вајлдер и објасни зошто Руиз може да оди на тој начин:

„Зошто некој зема стероиди? Страв! Ако ништо не те плаши, како мене, тогаш не треба сето тоа да го преземеш. И го голтаат затоа што се плашат од мене“.

Се чини дека мечот меѓу Дионтеј Вајлдер и Енди Руиз е блиску до реализација, а според Бронзениот бомбардер се уште се бара само локацијата на пресметката.

„Сакам да се борам со Енди, а се надевам и тој сака да се бори со мене“, нагласи Дионтеј Вајлдер.

Борбата меѓу Вајлдер и Руиз би можела да биде договорена за април или мај, а како место на борбата најчесто се споменува Њујорк.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО