Утре во Охрид се одржува Купот на Македонија за кадети, јуниори и У-21

Утре во Охрид ќе се одржи карате Купот на Македонија за кадети, јуниори и У-21.

Учество на Купот пријавиле 51 клуб со 210 каратисти, односно со 225 натпрвареварувачки позиции.

Купот на Македонија за кадети, јуниори и У-21 е од зиборен  карактер за репрезентација за Светското  првенство во Коња, Турција, од 26 до 30 октомври.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО