ТСВ Спејер и Фајтер Тбилиси се Европски шампиони!

Gruzija sampion

Екипите на ТСВ Спејер (жени) од Германија и Фајтер Тбилиси (мажи) од Грузија се Европски клупски шампиони во џудо. Шампионатот се одржа во холандскиот град Хофддорп.

И за двете екипи ова е прва европска титула, воопшто, и за некој клуб од нивните земји. И ТСВ Спејер и Фајтер Тбилиси во финалето славеа со идентичен резултат 4-1, над ЏК Кортаилод, односно Кенамју Харлем.

Овие екипи се стекнуваат со право да учествуваат во Златаната лига 2015, во која се собираат најдобрите светски џудо екипи.

Жени:                                                                                      Мажи:

ТСВ Спејер (Германија)                                                 Фајтер Тбилиси (Грузија)

ЏК Кортаилод (Швајцарија)                                      Кенамју Харлем (Холандија)

Кенамју Харлем (Холандија)                                    Спортинг (Португалија)

Сенте Женевјев (Франција                                          Црвена Звезда (Србија)

Germanki sampioni

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО