Тренинзите по бразилско џиу џицу го претвораат Хенри Кавил во Супермен (ФОТО/ВИДЕО)

Supermen

Бразилското џиу џицу добива се поголема популарност во целиот свет. Пред некое време обајвуваме со познати личности кои го практикуваат овој убав и ефективен боречки спорт. Листата на суперѕвезди постојано се зголемува и овој јавен тренд продолжи и во иднина.

Последната холивудска ѕвезда која влегла во доџо за бразилско џиу џицу не којбило, туку Супермен.

Supermen 2

Хенри Кавил е 33-годишен британски актер кој ја игра во улогата на Кларк Кент во филмот „Човек од челик“. Учествува и во хит продукцијата на Шоутајм – „Династијата на Тудорите“. Во првата улога го глумеше Алберт Мондего во филмската адаптација од 2002 година на „Гроф Монте Кристо“. За време на премиерата на филмот „Warcraft“ во Лондон, нашол време да тренира со еден од најистакнатите натпреварувачи и професори во спортот – десеткратниот светски шампион Рожер Грејси.

Screenshot 2016-06-20 17.53.34

Тренинзите по бразилско џиу џицу биле дел од неговата интензивна подготовка, направени за Хенри Кавил да го постигне физикусот во она што кино манијаците го очекуваат од Супермен.

Rozer Grejsi i supermen

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО