Том Шварц е подготвен да го пензионира Тајсон Фјури

68

Том Шварц (Германија) објави дека ќе му ја заврши кариерата на Тајсон Фјури оваа сабота во Лас Вегас.

„Гледав натпревари на Тајсон Фјури, некои од нив неколку пати. Но тој има нестандардна техника. Неверојатно брз за неговиот габарит. Но мислам да го победам така како што пред 86 години Макс Шмелинг го порази Џо Луис. Ако Фјури не може да ме победи, веднаш нека се пензионира. Ќе се радувам да му помогнам“.