Тасевски и Крстевски добро ја репрезентираа битолската ММА школа во Белград

Tasevski i od mma bitola

Благојче Тасевски и Бојан Крстевски од ММА клубот Игор ММА од Битола учествуваа на  Отвореното првенство на Белград во ММА. Отворено првенство на Белград во ММА

risto i druzinata vo belgrad

Според  зборовите на нивниот тренер, Ристо Димитров, на Благојче Тасевски му ја судиите земале/украле  победата. Прво сакале екстра рунда, а потоа ја преиначиле.

„Тасевски го скрши од ќотек противникот и не можеше да ја продолжи борбата, но судиите ја заматија работата“, вели Димитров.

Бојан Крстевски ја имал победата во рака, но несреќно ги удрил прстите, при што докторот ја прекинал борбата .

„Двајцата ќе победеа. Одиме понатаму со моите ученици, нема застанување. Горд су на нив, тоа с еидните ѕвезди“, категоричен е Димитров.

На турнирот учествувале борци од Босна и Херцеговина, Македонија, Бугарија и Србија.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО