Светските прваци Ѓоргиев и Манојловски не дозволија изненадување на Државното првенство

Budo kavadarci Zoran Dimov so urko i Ace

Вчера во Скопје се одржа Државното првенство за сениори во кик бокс за дисциплините на татами, во организација на клубот ,,Скопје“  од Скопје, а од првенство.

Karing Martin Sazdov na Drzavno

Светските шампиони Ненад Манојловски и Димитар Ѓорѓиев со својата техника ја

воодушевија присутната публика  и ги освоија првите места во своите категории.

Gladijator Stip na Drzavno kik boks

Победници: 

кик лајт

-60 кг Стефани Тодорова     Фајт Тим Скопје        

-63 кг   Виктор Дуковски            Фајт тим  Скопје

-69 кг    Ненад Манојловски      Шампион -Скопје

-74 кг   Елвир Нуредини           Сен Сеи -Гостивар

-79 кг   Димитар Ѓорѓиев          Гладијатор –Неготино

 -84 кг   Гоце Цунгуровски      Гладијатор- Штип

-89 кг   Филип Наковски             Куманово 2006

+ 94 кг Димков Зоран              Будо-Кавадарци

Лајт контакт

-89 кг  Дарко Гоцевски             Гладијатор- Штип

Karing na Drzavno site

Организацијата на Првенството доби високи оценки од претседателот на Комисијата, Љупчо Стојчевски, на кое учествуваа 67 спортисти од 15 клуба.

Првенството го отвори претседателот на КБФМ, Александра Неделковска, а присутната публика  во салата  во Радишани имаше задоволство да ужива во квалитетните борби кои беа одлик на  целото првенство.

Следното државно првенство е закажано за кадетите и јуниорите, а ќе се одржи на 2 април.

Budo Kavadarci drzavnokik boks

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО