Струмичанецот Алек Глигор Стојанов во Макао се бори за светската титула (ВИДЕО)

Alek gligor stojanov borba

Алек Глигор Стојанов-Милев на 3 октомври во Макао на настанот „Чемпион супер старс“ ќе се бори за светската титула во категоријата до 70 килограми во тајландски бокс за XMT Fajt промоцијата, која е најваена како супер борба.

Alek gligor stojanov borba 2

Алек е по потекло од Струмица кој живеал во Швајцираја, а речиси три години престојува во Тајланд, за да го оствари сонот за стане светски шамипон во мај тај.

Alek Stojanov borba 3

Стојанов-Милев настапува под швајцарско знаме, но вели штом ќе се бори за светската титула за некоја престижна организација во светот, односно, како што вели тој голем шампион, тогаш ќе земе македонски пасош и ќе настапува за Македонија.

Тој на 24 септември имаше борба на настанот Макс мај тај против Сирисан Максаван, која ја одби со нокаут.

https://youtu.be/X9fb8fqaGgY

Алек има голема желба да се бори во родната Струмица.

„Се борам за мојот татко и за Македонија“, картко ни рече Стојанов-Милев.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО