Стипе Миочиќ е подготвен за бокс меч со Френсис Нгану

Стипе Миочиќ разбира зошто Френсис Нгану го напушти УФЦ, но ќе помине многу време додека нешто да се промени во ММА.

Поранешниот шампион во тешка категорија ја почитува поентата што Нгану се обидуваше да ја постигне со својата долгогодишна борба со УФЦ. Тој едноставно не е изненаден што работите испаднаа како што се случија. На почетокот на овој месец Френсис одлучи да се раздели со УФЦ откако му истече договорот.

„Предаторот“ рече дека барал неколку отстапки надвор од вообичаената рамка за договор на УФЦ. Сакаше здравствено осигурување за сите борци на УФЦ, право да бара сопствено спонзорство и адвокат кој ќе ги застапува спортистите на УФЦ на состаноците на одборот на компанијата.

Луѓето од УФЦ беа единствено фокусирани да го привлечат назад со повеќе пари, што не успеа. Миочиќ е разочаран што повеќе нема да се бори со Нгану во ММА, но е отворен за таква борба во боксот.

„Ја разбирам одлуката на Френсис Нгану. Мислам, ќе помине долго време пред да се случи нешто од тоа. Нгану се обидуваше да го придвижи спортот во вистинска насока, што е одлично.

Ќе помине многу време пред да се случи нешто од ова. Би сакал повторно да се борам со Френсис во ММА, но тоа нема да се случи. Посакувам да останеше затоа што сакав уште една борба.

За жал, не испадна така, но погледнете, тој го прави она што е најдобро за него и неговото семејство. Мисли дека тоа е вистинскиот начин и тоа е негова одлука. Не му посакувам ништо друго освен најдобро и се надевам дека ќе успее.

Нгану си замина, па кој го има тој појас е шампион. Би било фантастично да бокирам со Нгану. По ѓаволите, да, го сакам боксот“, рече Миочиќ на ММАЧас.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocic)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО